Mi az a mammográfia?

mammográfia egy olyan röntgen alapú képalkotó eljárás, amelyet az emlők belső szerkezetének vizsgálatára használunk. A mammográfia egy hatékony és gyakran alkalmazott eszköz az emlőrák szűrésére és diagnosztizálására.

A mammográfia vizsgálat fő előnye

mammográfia vizsgálat segítségével az orvosok képesek azonosítani kisebb elváltozásokat, cisztákat vagy daganatokat az emlőkben, még mielőtt azok észrevehetővé válnának a tapintás során vagy más tünetekkel járnának.

A rendszeres mammográfia vizsgálatok fontosak a korai stádiumú emlőrák felfedezése szempontjából, mivel ezek lehetővé teszik az időben történő intervenciót és hatékonyabb kezelést. A korai stádiumban felfedezett emlőrák kezelése hatékonyabb és növeli az esélyt a teljes gyógyulásra.

Mammográfia Budapesten a Ráday Klinikán

Az általunk végzett mammográfia Budapest székhelyű klinikánkon vehető igénybe. Sok páciensünk kívánságának megfelelően az eddigi megszokott, magas színvonalú ultrahang diagnosztika mellett a hölgyeknek új, digitális mammográfia is elérhető.

Az új FUJI Amulett full digitális mammográfia vizsgálati készülék ma a világon az egyik legkorszerűbb eszköz az emlődiagnosztikában. Klinikánkon emlőrák szűrést és klinikai mammográfia vizsgálatokat is végzünk, szükség esetén biopsziával kiegészítve, így komplex ellátást biztosítunk várakozás, időveszteség nélkül.

A mammográfia vizsgálat folyamata

mammográfia vizsgálat kezdetén a páciens mellét két műanyag lemez közé helyezzük, elősegítve ezzel a szövetek egyenletes eloszlását. Ezt követően, alacsony dózisú röntgensugárzást alkalmazunk, az így készült felvételek részletes betekintést nyújtanak a mell belső szerkezetébe. A mammográfia budapesti klinikánkban viszonylag gyorsan és fájdalommentesen elvégezhető.

Mikor és kinek ajánljuk a mammográfiát?

A hölgyeknek ajánlott 40 éves kortól a rendszeres mammográfiás szűrővizsgálaton való részvétel. Akiknél ismert családi halmozódás, vagy akik bizonyos génmutációkkal rendelkeznek, az átlagosnál gyakoribb ellenőrzés javasolt. Fontos tehát, hogy az egyéni kockázatokat személyre szabottan értékeljük, és a páciensek szorosan együttműködjenek velünk. A mammográfia budapesti klinikánkon igénybe vehető, ahol orvosainkkal a legjobb szűrési tervet is kidolgozhatod.

Miért a Ráday Klinika?

A Ráday Klinika magas színvonalú ultrahang és mammográfia vizsgálatokat nyújt a pácienseinek. A kiváló minőségű új FUJI Amulett full digitális mammográfiás készülékünk gyors és fájdalommentes emlődiagnosztikát tesz lehetővé.

Radiológus főorvosaink – Dr. Hajnal Klára és Dr. Nahm Krisztina – több éves szakmai tapasztalatukkal állnak rendelkezésre az emlődiagnosztika terén.

Mammográfia budapesti klinikánkon, a Ráday Gedeon utcában vehető igénybe.
Keress minket bizalommal!

 

Mammográfia Vizsgálat ára
Mammográfia 22 000 Ft
Mammográfia és emlő UH vizsgálat 30 000 Ft
Konzultáció 15 000 Ft