+36 20 424 3201 1183 Budapest, Ráday Gedeon utca 28.

Ultrahang

A széles spektrumú ultrahang vizsgálatokat a legkorszerűbb, magas színvonalú HITACHI géppel végezzük. Klinikánkon ultrahang vezérelt biopsziás mintavételekre is van lehetőség, rövid várakozási idővel a szövettani eredményre.

Has és kismedence

Az eperendszert, májat, lépet, veséket, hasnyálmirigyet, a hasi nyirokcsomókat, a húgyhólyagot, férfiaknál a prostatát, nőknél a méhet és a petefészket vizsgáljuk hasfalon keresztül.

A vizsgálat feltétele az üres gyomor; 6-8 óra teljes éhezés szükséges a vizsgálat előtt. Lehetőleg a húgyhólyag is telt legyen, ne közvetlenül a vizsgálat előtt ürítse ki. Egy korty kávé, tea, üdítő is lehetetlenné teszi az epehólyag ábrázolását. Ha szükséges, tiszta, buborékmentes vizet lehet inni előzőleg.
Nem alkalmas a vizsgálat a gyomor-, nyombélfekély diagnosztizálására. A gyomor-bélrendszer vizsgálataiban nem helyettesíti az endoszkópiát (tükrözést), a radiológiai vizsgálatokat. Nem alkalmas a vizsgálat a prosztata szűrővizsgálatára sem, csak a szerv nagyságának becslésére ad módot.

Nyaki lágyrészek

A pajzsmirigyet, a mellékpajzsmirigyeket, a nyálmirigyeket és a nyaki nyirokcsomókat vizsgáljuk, a beküldő orvos kérésének, illetve a páciens klinikai panaszainak megfelelően.

Nyaki erek

A carotis rendszer nyaki szakaszát, valamint a kétoldali a. vertebralisokat vizsgáljuk. Az agy vérkeringéséért felelős erek falának állapotát, az erek szűkületét lehet a módszerrel kimutatni. Indolkolt elvégezni a vizsgálatot magas vérnyomás betegség, dohányzás, érszűkület esetén, valamint szívműtét előtt.

Alsóvégtagi vénás keringés

A vizsgálatot leggyakrabban mélyvénás trombózis gyanúja esetén, annak diagnosztizálására vagy kizárására végezzük. A vizsgálat a vénás rendszert ábrázolja, a végtagok artériás keringésének vizsgálatában csak bizonyos, limitált kérdések megválaszolására alkalmas. Az alsó végtagi érszűkület diagnosztikájához szükséges kiáramlási pálya és a kollaterális keringés megítélésére, “szűrésként” az ultrahang vizsgálat nem alkalmas.

Ízület

Leggyakrabban a térd- és a vállízület vizsgálatát végezzük.

A térdízületi vizsgálatokkal a meniscus sérülések 2/3 része, az ízületi szalagsérülések, kóros folyadékgyülemek, Baker-cysták ábrázolhatók leggyakrabban.
A vállízület sérülése esetén a biceps ín, a rotator köpeny, a környező izmok-inak, az ízület körüli bursák, heveny vagy krónikus ízületi gyulladások esetén a kóros ízületi folyadékok és a lágyrészekben kialakult meszesedések láthatók.

A csontos és porcfelszínek vizsgálatára az ultrahang fizikai tulajdonságai miatt nem alkalmas. Az eljárás nem helyettesíti az ortopédiai, reumatológiai szakorvosi vizsgálatot, illetve a szükséges Röntgen, CT vagy MRI vizsgálatot sem.

Végtagi lágyrészek, izmok

Az izmok és inak sérüléseinek, szakadásának, bevérzésének megítélésére alkalmas. A végtagokon tapintható eltérések is vizsgálhatók ultrahanggal, szükség esetén a mintavételt is el tudjuk végezni.

 

Emlő

Az emlő ultrahang vizsgálat sugárterheléssel nem járó, fájdalommentes vizsgálat. A vizsgálat az emlők szöveti- és szerkezeti elváltozásainak (ciszta, daganat, stb.) kimutatására alkalmas.

 

Ultrahang vezérelt biopsia

A felületesen elhelyezkedő képletekből (megfelelő klinikai indikáció esetén!) lehetőség van ultrahang vezérelt biopsiára. 

Ennek költsége a vizsgálat díján felül fizetendő.

Az emlő ultrahang vizsgálatot a Mammográfia menüpont alatt találja.

Árlista

Ultrahang vizsgálatok Vizsgálat ára
Has és kismedence 20 000 Ft
Has és kismedence + nyirokrégiók 25 000 Ft
Emlő 20 000 Ft
Nyaki lágyrész 20 000 Ft
Nyaki erek 20 000 Ft
Egyoldali végtagi erek 25 000 Ft
Kétoldali végtagi erek 40 000 Ft
Ízület (egyoldali) 20 000 Ft
Végtagi lágyrészek, izmok 20 000 Ft
Csecsemőszűrés (koponya -has-csípő) 22 000 Ft
Aspirációs cytológiai mintavétel 25 000 Ft
Core biopsia 70 000 Ft
Mammográfia és emlő UH vizsgálat 30 000 Ft
Konzultáció 15 000 Ft

Keressen minket bizalommal!

+36 20 424 3201

info@radayklinika.hu

1183 Budapest, Ráday Gedeon utca 28.